Köttbutik

Öppettider Köttbutik

Tisd-Onsd: 10.00 – 17.00
Tors-Fred: 10.00 – 18.00
Lörd: 10.00 – 13.00
Helgdagar:  STÄNGT

Ringer man till köttbutiken kan man förbeställa hos dem och hämta ut det i vår restaurang om man inte har möjlighet att hämta det i köttbutiken under deras öppettider. Direktnummer till köttbutiken: 0415-330101

Vi har stor manuell köttdisk som erbjuder både oxkött. griskött samt lamm och kalvkött.
Våra egna hamburgare, köttbullar, bearnaisesås etc.
Charkprodukter bland annat grillkorv, falukorv, rökt korv m m, skinksnibb med mera.

Rökning och tillverkning av korv görs av Näsby charkuteri i Kristianstad.

Ansvarig för Ekerödsrastens Köttbutik är Michael Spicks. Michael började som lärling i Köln som 15-åring och är även utbildad inom korvtillverkning. Vi hoppas att kunderna får glädje av hans idéer och kunnande om vårt närproducerade kött.

Ägarna till Ekerödsrasten har en djurbesättning av charolais kor. Vi har licens från Sveriges Nötproducenter vilket innebär att vi garanterar att allt kött kommer från djur som är uppfödda och slaktade i Sverige.

Affären invigdes december 2000. Här handlar du kött från familjens gård, garanterat svenskt! Även hemgjorda sallader och annat säljs i butiken. Prova gärna att steka våra goda, egentillverkade hamburgare!

Kontrollprogrammet

Alla kalvar som föds vägs, därefter vägs de igen vid 200 dagar, respektive 365 dagars ålder.

Besättningen är ansluten till:

  • Leukosprogrammet
  • BVD
  • Paratuberculos
  • Felfri hud
  • BIS ansluten
  • KAP
  • CDB vilket är obligatoriskt för alla djurägare(nötkreatur)
  • Salmonellaprogrammet

Om slaktklassificering

All slakt sker i KLS Ugglarp regi i Hörby, 6 km från gården. Djurkropparna veterinärs besiktigas, klassificeras, vägs, idnr registreras. Slaktkropparna återkommer till Ekerödsrasten i 4 delar på tisdagar och hängs in i vår kyl.

Vi är medlemmar i Svensk Lantmat.

Dagens

Restaurangen

Konferens

w_charolais

Charolais

w_kottbutik

Köttbutik